zaterdag 22 augustus 2009

"Nachtduik"

Ik had julie nog beloofd iets te vertellen over de nachtduik. Vanwege de verhuizing van Fedor kom ik daar nu pas aan toe. Vandaar.
Nou die nachtduik die begint om 20.30 uur. Dan denk je, midden in de zomer om die tijd is het nog helemaal licht. Ja hier in Nederland wel, maar dichter bij de evenaar echt niet. Stikdonker.
Voor het merendeel van de groep was het nachtduiken iets nieuws. Ik had Gerda zelfs beloofd het niet te doen. Maar ja als iedereen gaat, wil en kan ik geen spelbreker zijn. En na veelvuldig aandringen van de groep, ben ik overstag.
Het is duidelijk, dat niet alleen ik toch wel redelijke spanning voel. Maar er is een duidelijke briefing van Annet. En wat wel net zo belangrijk is, we gaan niet dieper dan 6 (zes) meter. Dus eigenlijk net als in een zwembad :-)
Vanaf het stand lopen we zo de donkere zee in. Al snel blijkt, dat de zorgen idd voor niets zijn geweest. Het is helder water en je ziet de zaklichten van iedereen. Je bent absoluut niet alleen in het water.
Onderweg zien we een kanjer van een murene. Echt een monster. De grootste ooit gezien door ons. Gelukkig lag het op een rots te slapen.
Reinoud had plotseling 2 (zeer giftige) lionsfishes op een halve meter voor hem. De vissen volgden het licht van de zaklamp om te gaan jagen!
Het mooist was toch wel de octopus. We zagen iets op een steen zitten. Even aangeport, en hij begon meteen met inkt te spuiten. Probeerde zich te verstoppen achter een steen. Lukte niet, veranderde van kleur en had stekels en even later geen stekels. Mooi om het allemaal te zien.
Op het eind zijn we nog in een kring gaan zitten en deden we allemaal het zaklicht uit. Vervolgens gingen we wapperen met onze handen. Zie je het voor je :-) Maar op die manier zie je plankton oplichten. Echt fel witte puntjes.
Na afloop was iedereen toch wel opgelucht. De spanning onder water viel erg mee. De tocht duurde 64 minuten. Een record.
Alleen Melanie moest nog even aandacht :-). Ze had zich geschaafd en het deed wel gemeen zeer. Annet moest toch maar even goed kijken of er niet het gif van het vuurkoraal in zat. Nee Melanie, alleen het zoute water bijt zo in de wond:-))

Jullie houden nog 2 dingen te goed. Het verslag van onze laatste dag in Egypte. Je mag 24 uur voor het vliegen niet meer duiken vanwege de drukverschillen. Dus hebben we wat anders georganiseerd. De onderwaterfoto's en -video van o.a. de walvishaai moeten we nog krijgen van het echtpaar dat met ons meedook.
Zo gauw ik die heb, komen ze online.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten