donderdag 6 augustus 2009

Verslag van Henk

Vertrek

Zoals altijd waren we weer veel te vroeg op het vliegveld van Dusseldorf. Maar het wachten met een groep is nooit vervelend. Na het inchecken waren we nog tot 5.45 in de hal. 6.15 zouden we dus nooit halen. Maar het werd toch 6.20 toen we de lucht ingingen. Even pitten, wat eten en we landen om 11.50 in Sharm El Sheikh (SeS). Een stad aan de Rode Zee en midden in een grote woestijn.
Allerlei controles gehad ondwerweg, want ze zijn hier ontzettend bang voor aanslagen. Alleen die controles stellen niets voor. We verbazen ons erover.
Jeroen en ik hebben in ieder geval de grootste kamer, badkamer en en king size bedden. Reinoud en Melanie hebben het wat minder. Het eten is eenvoudig maar voldoende en acceptabel. Het is buiten erg warm, 38 graden.
s'Avonds hebben we met z'n allen de dag nog even geevalueerd en toen vroeg naar bed. In Egypte is het trouwens 1 uur later dan bij jullie.
De eerste duikdag.
7.45 Divers International (DI) is wel paraat. Jeroen en ik dachten dat het Caribian Maybe Time was, en waren dus pas om 8.00 aanwezig. Maar ze zijn echt stipt op tijd ieder keer. Met een busje naar de locatie van DI, waar Annet ons opwacht. Zij is onze divemaster voor deze week. materiaal uitgezocht en gepast. Alles goed strak georganiseerd. We gaan duiken bij Ras Bob, met de boot er naar toe.
Omdat 6 personen in 2007 voor het laatst hebben gedoken moeten die nog een checkupdive uitvoeren. Masker af en weer op, duikautomaat uit en weer in en nog iets. Was wel een goede check.
Dan gaan we echt als groep duiken. Alleen lukt het Melanie niet om te klaren. Zelf is ze daar het meest kwaad om.
De tweede duik is bij White Knight.
s'Avonds lekker gegeten en een mooie evaluatie gehad......
-- Vr.gr. Henk Achterkamp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten